Bilfritt byliv i Oslo sentrum

På denne siden legger vi ut informasjon, avisartikler, osv. om bilfritt byliv.

Oppdatert 01.06
09.02.201810:49 Redaktør

Onsdag 30.05 var det ett møte om de vedtatte planene for Bilfritt byliv. Søren og Birgitte i spissen har jobbet mye med dette, men dessverre har politikerne ikke hørt på guidene i denne omgang.

Lise Bakir deltok på møtet, og dette er det som kom frem:

• Fr. Nansens plass blir bilfri fra 4 juni. Omskilting skjer i helgen. Kun vareleveranser blir tillatt, samt kjøring til eiendom. Handikap plasser skal bort.
  • Rosenkrantzgt. blir skiltet med 10 min av og påstigning fra 4 juni. Det vil være 2-6 parkeringsvakter som skal være tøffe og håndheve dette. De vil også ha info skriv med kart til bussjåførene som parkerer i området.
    • I visse tilfeller vil gi oss lov til å slippe av i Hieronymus  Heyerdahls gate.
  • Taxiholdeplassen nederst i Rosenkrantzgt. ved det gamle Smuget blir fjernet. Det skjer også 4 juni. Her blir det plass til 1,5 buss.
  • Skilting for Filipstad blir klart 11 juni.
  • Det blir forbudt å kjøre gjennom Christiania torv fra 4 juni, kun busser og varetransport. Dette vil lette trykket tror jeg i Rosenkrans gt.
  • Skulle det oppstå krise har de en plan om å ta i bruk Tordenskjoldsgate og i værste fall la bussene få kjøre over Rådhusplassen, men ikke Fr. Nansensplass.
  • Alle bussene skal vekk fra Rådhusplassen ca. nov så dette blir en løsning ved krise i sommer.

Vi har ingen mulighet å påvirke dette nå og vi må gjøre det beste ut av situasjonen. Det er de harde fakta.

Lisa Bakir

Tirsdag 10. april var det en åpen høring om bilfritt byliv på Rådhuset

Høringen varte fra 09:00 - 14:00, hvor de viktigste for oss var:

Kl. 12:50-13:10:

• Visit Oslo
  • Oslo Guideforening
  • HMK – H. M. Kristiansens automobilbyrå AS

Alle parter fikk 3 minutter til å legge frem sin sak.

Mer informasjon finner du her (trykk på ordet med strek under)

Det var hyggelig å se flere engasjerte Osloguider i salen

Nedover på siden vil du finne uttalelsen fra Oslo Guideforening.

.

Søren har blitt intervjuet av Nettavisen angående bilfritt byliv: Frykter et bilfritt Oslo Sentrum: Guidene gruer seg

Tidligere informasjon i saken:

Det foregår er for tiden en stor debatt rundt temaet, her kan dere lese mer:

Høring om bilfritt byliv: Politiet reagerer på Oslo-byrådets nye kjøremønster

Omsetningssvikt i butikkene: Parkeringskaoset i Oslo: - Kunnskapssvak politikk

Struper Oslo-trafikken og fjerner 2500 p-plasser

Oslo har lagt ned organisasjonen bak prestisjeprosjektet bilfritt byliv

Slik blir MDGs prestisjeprosjekt Bilfrtt byliv motarbeidet av Oslo kommune

Den bilfrie byen kommer - til neste år. Slik kan den bli (Artikkel fra Aftenposten. OBS! Åpen for abonnenter)

Frp krever høring om bilfritt byliv i Oslo

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kjøremønsteret er på høring til 28. februar.

Styreleder Søren har vært i møte, og snakket om utfordingene dette vil føre med seg for guider.

Mer info kommer når vi veit mer.

Nytt kjøremønster er utarbeidet med følgende prinsipper til grunn:

• Kjøremønsteret skal bidra til mindre bilkjøring totalt sett
  • Kjøring til eiendommer og varelevering skal være mulig, samt kjøring til P-husene i sentrum
  • Kjøremønsteret bør være lesbart for bilister
  • Kollektivtraséene skånes i mest mulig grad for biltrafikk
  • Dagens gågatenett beholdes
  • Det unngås å påføre sykkeltraséene økt biltrafikk og etterstrebes å påføre dem mindre biltrafikk
  • Kjøremønsteret skal kunne skiltes iht. gjeldende regelverk
  • Hindring av muligheter for å kjøre gjennom prosjektområdet fra nord til sør og fra vest til øst
  • Gjennomkjøring henvises til Ring 1 og tunnel

Mer info via linken

Anbefalt kjøremønster fra 4. juni 2018